Evenementen & Organisatie

Evenementen & Organisatie

Lijkt het je gewéldig om huwelijksfeesten te organiseren of een kinderfeestje op te vrolijken met leuke gegrimeerde gezichtjes? Wil je orde brengen in de chaos als Professional Organizer? Of professionele events organiseren waar iedereen met open mond van versteld staat? Dan is een opleiding in het thema Evenementen & Organisatie voor jouw de beste keuze voor een spetterende toekomst!

Leer met onze praktijkgerichte opleidingen hoe je jouw organisatorisch talent kan aanscherpen en op verschillende manieren inzet om zo een expert in jouw vak te worden. Elk van onze cursussen biedt een specifiek inzicht in een bepaalde sector en leert je alle geheimen om een tot in de puntjes georganiseerd event af te leveren!

Kies jouw favoriet uit ons aanbod van interessante groepsopleidingen, virtual classes en thuiscursussen. Zo stoom je jezelf op een intensieve en professionele manier klaar om in deze fantastische sector aan de slag te gaan.

allSubthemesWithinTheme Evenementen & Organisatie

beSureOfYourFuture

Heel wat bedrijven breiden tegenwoordig hun communicatiemix uit en zetten volop in op events. Ze beseffen ook dat een goede organisatie noodzakelijk is voor zowel communicatie als imago. Als expert in evenementen ben je in staat om een professioneel evenement op poten te zetten van A tot Z. Je begint met een creatief idee en je laat je creativiteit verder openbloeien. Als echte eventplanner ben je mee met de allernieuwste trends en zorg je voor een fantastische uitvoering en een slimme marketingaanpak! Elk bedrijf is met jouw skills dus een heel eind vooruit. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgevers dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten in de wereld van events.

"Afgelopen twee à drie jaar hebben we gemerkt dat een event meer en meer op beleving wordt samengesteld. Waarom zou een klant van punt A naar punt B, jouw event, gaan? Dat is een vraag dat veel organisatoren zich moeten stellen. Tegenwoordig moet er iets extra aan gekoppeld zijn voordat gasten deze verplaatsing willen maken of een kostbaar gaatje in hun agenda willen vrijhouden. Dat maakt werken in deze sector zo uitdagend en boeiend. Door je regelmatig bij te scholen, sta je sterker in je schoenen bij het afhandelen van projecten en het organiseren. Het houdt je bezig!" - employerSpeaks

Evenementen & Organisatie

trendsCapitalized

Elk jaar doen er zich weer heel wat nieuwe trends voor in de wereld van de evenementen. Sommige trends zetten zich voort, anderen zijn weer helemaal nieuw. Kennis van de meest populaire trends helpen met het beïnvloeden en vormen van je evenementen, om ze nog gedenkwaardiger te maken voor jou en je gasten. Tegenwoordig wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van game changers. Klanten en medewerkers worden graag uitgedaagd. Bij deze trend pas je gametechnieken toe in niet-spelgerelateerde omgevingen. Een bingo tijdens je vergaderingen, een quiz tijdens je congres, een spaaractie om iets te winnen tijdens je festival, … Personalisatie is ook een hele populaire trends in de evenementenindustrie. Een persoonlijk element is niet echt iets nieuws, maar het is even uit geweest voor het weer een trend werd. Gepersonaliseerde e-mails, uitnodigingen, campagnes, content, registraties, advertenties, agenda’s, en apps worden een trend voor het verzamelen van inzichten op basis van data.

Evenementen & Organisatie, hundredPercentOfTheTime

De eventindustrie is enorm innovatief. Heel wat mensen willen tegenwoordig verwonderd en verrast worden. Ze willen een WOW-moment bijvoorbeeld door het gebruik van de allerlaatste technologische mogelijkheden en innovatieve ontwikkelingen. Als eventplanner mag je werken met de laatste, spannende eventtechnologie. De technologische ontwikkelingen in de wereld van events gaan razendsnel. Veel van de technologieën beïnvloeden de evenementenbranche niet maar sommige trends en ontwikkelingen zijn wel degelijk interessant voor de branche. VR, of virtual reality, is sinds enkele jaren serieus in opmars omwille van de leuke ervaring die het de gebruikers geeft. Wanneer een persoon namelijk een VR-headset opzet, krijgt hij of zij beelden in 360 graden te zien. Zo kan je een event van op elke locatie intens beleven. Ook de Frequency Identification-techniek kent een opmars. Met behulp van een chip die in naamkaartjes of polsbandjes verwerkt wordt, kan je heel wat info verzamelen over je gasten en het verloop van je event. Ontdek jij straks ook alle ontwikkelingen in de wereld van events? Start vandaag dan nog je opleiding in de eventorganisatie.

"Ik vergeet nooit mijn eerste event-kick, als kersvers commercieel directeur. De event-microbe heeft mij nooit meer losgelaten. Werken in de eventsector is geen job, het is een passie. Ik geniet van zoveel afwisseling en ik leer zoveel geweldige mensen kennen. Stuk voor stuk zijn het gepassioneerde en getalenteerde mensen. Ik ben er graag één van!" - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De vraag voor een opleiding tot eventmanager blijft enorm groot. Events zullen ook in de toekomst een essentieel instrument blijven in de communicatie tussen bedrijven en hun klanten. Binnen onze opleidingen draait alles rond originaliteit en creativiteit. We hebben al enorm veel studenten ingeschreven met ontzettend veel goesting en passie. Dit maakt hun profiel ook zo uniek op de arbeidsmarkt.

niceToKnowHeader

  • In de wereld van evenementen heb je enorm veel variatie: Op één dag kun je gerust bezig zijn geweest met het checken van de locatie, het bijwonen van een demonstratie van een nieuwe techtool, een meeting met een klant of bureau hebben en op diezelfde dag nog gebrainstormd hebben over een nieuwe evenement. Varieteit is wat het leven boeiend maakt en eventplanning doet dat zeker!
  • Eventplanning kan ervoor zorgen dat je de hele wereld rondreist. Van een evenement in je eigen stad, of een evenement in een ander land, je komt steeds weer op spannende en interessante locaties en bestemmingen.
  • Zij die zich creatief kunnen uitdrukken hebben een prettiger leven en hebben vaak een meer gebalanceerd leven, dus als eventplanner krijg je het beste van beide werelden.
  • Eventplanning heeft enorm veel flexibiliteit: je kunt je werk eigenlijk altijd overal verrichten.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0