Marketing & Communicatie/Communicatietechnieken

Communicatietechnieken

De meeste mensen vinden communicatie iets heel vanzelfsprekends. Ze stellen zich weinig vragen bij hoe communicatie verloopt en zou moeten verlopen. Vele problemen ontstaan echter door minder goede communicatie, ook op de werkvloer. Met je kennis van communicatietechnieken zorg je voor meer productiviteit en kwaliteit. Ontdek zelf welke tools, mogelijkheden en technieken je kunt hanteren om een echte expert te worden.

Neem een kijkje tussen de opleidingen in het subthema communicatietechnieken.

flexibele opleiding

waardevol diploma

les bij jou in de buurt

les van vakexperten

persoonlijke begeleiding

praktijkgerichte cursus

veel toekomstmogelijkheden

studeer op eigen tempo

studeer waar en wanneer je wil

combineer theorie en praktijk


noCoursesWithinSubtheme Communicatietechnieken


beSureOfYourFuture

Als communicatieve alleskunner kom je terecht in een waaier van bedrijfssectoren. De sector van communicatie is ontzettend breed. In de eerste plaats leer je meer uit jezelf halen door je communicatie naar een hoger niveau te tillen. Je leert effectief en verbindend communiceren. Met tal van nieuwe communicatietechnieken en inzichten leer en oefen je onmiddelijk. Je verhoogt ook je eigen emotionele intelligentie. Je kan zowel je eigen emoties als die van anderen leren managen. Daarnaast kan je professioneel ook heel wat kanten uit met je communicatieskills. Je kan bijvoorbeeld aan de slag in de reclamesector, de communicatie verzorgen op het punt van verkoop en zeker ook online, als medewerker op de communicatiedienst van grote bedrijven, social media manager, woordvoerder enz... De mogelijkheden zijn eindeloos!

Communicatie is een enorm boeiende sector waarmee je ontzettend veel kan bijleren. Goede communicatie staat of valt met mensenkennis. In de sector van de communicatie zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Je komt terecht in een waaier aan bedrijfssectoren, wat maakt dat je job altijd heel breed en afwisselend is. - employerSpeaks

Communicatievaardigheden

trendsCapitalized

Communicatie is echt iets voor mensen met een open geest die trendgevoelig en nieuwsgierig zijn. De afgelopen jaren is er veel veranderd in de wereld van communicatie en het lijkt wel alsof trends elkaar snel blijven opvolgen. De laatste jaren wordt communicatie bijvoorbeeld steeds belangrijker voor merken. Merken moeten in staat zijn een eigen verhaal te vertellen. Dat betekent dat je meer moeite moet doen om je doelgroep te raken. Ook wanneer je een nieuw product of dienst lanceert is de kans klein dat je de enige aanbieder bent. Steeds meer bedrijven, diensten en merken proberen de focus te leggen op één aspect in hun communicatie. Dat wordt steeds belangrijker. Met een diploma van onze school toon je je klanten dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien ook zelfstandig mee aan de slag. Zo creëer jij dagelijks nieuwe kans voor jezelf.

Communicatietechnieken, hundredPercentOfTheTime

De manier waarop we communiceren met elkaar heeft in de afgelopen 10 jaar een enorm grote omslag gemaakt. De toekomst is ondertussen hier. Ook de sector van communicatie blijft zich vernieuwen en ontwikkelen. De laatste jaren wordt het bijvoorbeeld alsmaar belangrijker om 'direc' te communiceren. Iedereen moet elke dag heel wat informatie verwerken. Helaas onthouden we daar niet alles van. Het is daarom ontzettend belangrijk geworden om direct en rechtstreeks je boodschap duidelijk over te brengen. Ook entertainment blijft enorm belangrijk. Dan kom je met oude communicatiemiddelen niet heel ver. We gebruiken mediums die visueel én interactief zijn. Veel bedrijven investeren in communicatie. Het blijft dan ook ontzettend belangrijk. Voor elke gezonde onderneming is een werkkracht die duidelijk communiceert en in vele markten thuis is dus een absolute meerwaarde.

Ik ben al enkele jaren werkzaam als professioneel communicatiemedewerker. Een volledige regie op communicatie bestaat niet. Er zijn te veel ongrijpbare factoren die van invloed kunnen zijn op je goed voorbereidde boodschap of aanpak. Het gaat soms meer om wat je doet dan om wat je zegt. Alles begint met ambitie en een simpele heldere boodschap. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Een opleiding in communicatie zijn stuk voor stuk echt zeer praktijkgerichte doe-opleidingen. Bovendien creëer je een open geest en vergroot je je eigen interesseveld. Taal is een boeiend instrument dat ook op de werkvloer enorm wordt geäpprecieerd. Als creatieve teamplayer kan je dan ook terecht in veel uiteenlopende sectoren. Je leert vlotter omgaan met mensen en dat zal in je verdere loopbaan zeker ten goede komen. Je kan deze opleiding ook perfect combineren met je gezin of huidige werksituatie. Je studeert waar en wanneer je wil. Een echte aanrader!

niceToKnowHeader

  • Wist je dat wanneer iemand zijn hoofd schuin houdt terwijl je praat dan belangstelling voor je toont?
  • Onze communicatie bestaat slechts voor 7% uit woorden, de rest is allemaal lichaamstaal.
  • De eerste indruk blijft in niet minder dan 70 % van de verdere contacten behouden en valt bijgevolg nog moeilijk om te buigen.
  • Ongeveer 45% van de bevolking geeft aan dat hun communicatie vaak voor een stuk beter kan.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-